Van onze correspondent
Kralendijk - Bij de TUI-shop op het terrein van Chogogo Dive & Beach resort staat sinds vorige week een TUI-laadpaal voor elektrisch vervoer. De paal is op 26 september officieel in gebruik genomen.

F13 BON laadpaalHet is de eerste van in totaal 10 laadpalen die de reisorganisatie samen met Dynaf op Bonaire plaatst. ,,Deze eerste paal is een volgende stap in het project dat TUI eind 2022 is gestart en waarmee op alle drie de ABC-eilanden een netwerk van laadpalen wordt geïnstalleerd”, aldus de vliegmaatschappij. ,,Aruba, Bonaire en Curaçao zijn voor TUI belangrijke bestemmingen. Jaarlijks genieten veel gasten hier van hun vakantie.” De reisorganisatie zegt het belangrijk te vinden dat ook volgende generaties van de eilanden kunnen blijven genieten en dat daarom wordt geïnvesteerd in lokale initiatieven die verduurzaming ondersteunen.

Samen met de lokale organisatie Dynaf wordt een netwerk van in totaal 55 laadpalen geïnstalleerd op de ABC-eilanden, waarvan 15 op Aruba, 10 op Bonaire en 30 op Curaçao. Om zo elektrisch rijden te stimuleren en de overgang naar duurzaam vervoer te versnellen. Dynaf is een bedrijf dat zich op 4 Caribische eilanden focust op technologie, kwaliteit en ontwikkeling. Er wordt gestreefd om intelligentere oplossingen voor hernieuwbare energie te implementeren op onder meer Bonaire.

Antoin Klein Hofmeijer, Head of TUI Dutch Caribbean zegt dat TUI een sterke band heeft met Bonaire. ,,En onze duurzaamheidsambities gaan hand in hand met die van het eiland. Ik ben verheugd dat we nu ook hier gestart zijn met ons laadpalenproject en op die manier bij te kunnen dragen aan een betere en groenere toekomst voor Bonaire”, aldus Hofmeijer. TUI is met meerdere locaties in gesprek voor het plaatsen van de overige negen palen. Daarbij wordt gekeken naar plekken die voor toeristen en de lokale bevolking toegankelijk zijn. Op Aruba zijn inmiddels 2 laadpalen geïnstalleerd, bij Amsterdam Manor Beach en Urutaka. Ook hier zullen binnenkort meer laadpalen geplaatst worden. Op Curaçao staat de teller op 14 laadpalen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.