Van onze correspondent
Oranjestad - Bijna 60 procent van de patiënten die in het Horacio Oduber Hospital (HOH) werden opgenomen in september, had een spoedindicatie. Het ziekenhuis nam ook meer patienten op dan vorige maand. De beddenbezetting daarentegen was iets lager.

ARUHOHHet HOH heeft deze cijfers over de maand september bekendgemaakt om de bevolking inzicht te geven in de zorg die het ziekenhuis verleent.
Het ziekenhuis nam 860 patiënten op, wat meer is dan de 808 patiënten van augustus. Ze bleven gemiddeld 4,4 dagen, wat korter is dan een maand eerder. De beddenbezetting was afgerond 88 procent.
In de operatiekamers vonden 579 operaties plaats, wat vrijwel hetzelfde aantal is als in augustus (574 operaties). Bij de Spoedeisende Hulp kwamen in september 2.752 patiënten. 39 Procent van deze patiënten had klachten die geen spoed bleken te zijn. Zij zijn dan ook doorverwezen naar de Huisartsenpost of naar hun eigen huisarts.
In totaal werden er in september 78 baby’s geboren, 46 meisjes en 32 jongens. De Bloedbank Aruba kreeg in totaal 213 donaties van geregistreerde bloeddonoren.
De specialisten die in dienst zijn van het ziekenhuis, deden 7.474 consultaties. Dat zijn er 390 meer dan in augustus. De afdeling Radiologie voerde in totaal 4.617 onderzoeken uit, zoals CT-scans, MRI’s en echo’s. Het LabHOH kreeg 16.155 aanvragen voor diagnostische tests.
832 Patiënten werden uit het ziekenhuis ontslagen en mochten weer naar huis.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.