Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba en Suriname gaan samenwerken op het gebied van economie, landbouw, milieu, toerisme, onderwijs, cultuur, gezondheid en veiligheid.

arusuriDe Surinaamse president Chan Santokhi ondertekende tijdens zijn eendaagse werkbezoek het Memorandum of Understanding (MoU) met demissionair premier Evelyn Wever-Croes (MEP). Formeel moet het MoU ervoor zorgen dat de bilaterale relatie tussen beide landen wordt versterkt. Aruba en Suriname hebben historische relaties en een familierelatie. Op Aruba is een belangrijke Surinaamse gemeenschap.
Ter gelegenheid van het bezoek van Santokhi is een ‘Business Mixer’ georganiseerd. Zakelijke contacten kregen de kans om de president te ontmoeten. Demissionair minister Geoffrey Wever van Economische Zaken blikt tevreden terug. ,,Het is voor Arubaanse bedrijven belangrijk om toegang te hebben tot de Surinaamse markt en om te stimuleren dat onze consumenten meer keuze hebben in producten en diensten.”
Na de ondertekening van het MoU hebben beide bewindslieden afgesproken om werkgroepen en commissies op te richten die gaan werken aan de inhoudelijke punten van het MoU. Santokhi kwam maandag aan, samen met first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry. Het was zijn eerste bezoek aan Aruba, maar de president heeft de Arubaanse premier vaker ontmoet tijdens conferenties bij de Verenigde Naties.
Santokhi liet na afloop, voordat ze naar Curaçao doorvlogen, weten dat hij tevreden is over het bezoek. Hij heeft zijn ontvangst als goed georganiseerd ervaren, waardoor het mogelijk was om het MoU te ondertekenen. De Surinaamse president Santokhi had ook een ontmoeting met gouverneur Alfonso Boekhoudt en hij bezocht het ministerie van Economische Zaken.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.