Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçao Kickingball Federation (CKF) organiseert binnenkort haar tweede nationale kampioenschap.

KickingballIn verband hiermee houdt de bond aanstaande maandag een informatieve bijeenkomst met de aangesloten clubs. Vertegenwoordigers van nieuwe clubs zijn ook welkom, meldt secretaris-generaal Ilse Lau-A-Kien.
Kickingball wordt sinds 2021 op Curaçao beoefend. Hierna is de CKF opgericht en begonnen met het structureren van de sport. Ook is vorig jaar de eerste nationale competitie gespeeld, gewonnen door het team van Guerreras.
De sport is door een groep Venezolaanse meisjes en vrouwen op Curaçao geïntroduceerd. Kickingball is een mix van voetbal en honkbal.
De informatieve CKF-bijeenkomst aanstaande maandag vindt plaats vanaf 19.30 uur in het complex van vakcentrale SSK aan de Schouwburgweg. Elke team dient ten minste twee vertegenwoordigers af te vaardigen. Lau-A-Kien benadrukt dat clubs die nog niet aangesloten zijn, ook welkom zijn. Voor nadere informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met CKF op telefoonnummers +5999 5149921/+5999 5243566 en +5999 5113028.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.