Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De redactie van het AntilliaansDagblad ontving afgelopen weekend een aantal recente foto’s en filmpjes van diverse graafwerkzaamheden langs de kust, en ook in het zeewater, tussen Blue Bay en de Piscaderabaai.

Piscadera4Het beeldmateriaal is afkomstig van inwoners van Curaçao die zich zorgen maken over deze situatie. Ook doken er op Facebook foto’s op van het binnenwater op deze locatie, voor- en nadat het door graafmachines met zand was gedempt.
Deze krant besteedde in de afgelopen weken al meermaals aandacht aan de werkzaamheden die hier worden uitgevoerd en stelde ook meermaals vragen aan VVRP-minister Charles Cooper (MFK) en Raymond Felisie, waarnemend hoofd van de uitvoeringsorganisatie (UO) Ruimtelijke Ontwikkeling en Planning (ROP), over het al dan niet aanwezig zijn van de nodige vergunningen. Tot op heden hebben beiden nog niet op deze vragen gereageerd.Piscadera after
Op 12 augustus publiceerde het Antilliaans Dagblad dronefoto’s, waarop duidelijk te zien is dat er in het water twee golfbrekers worden aangelegd, dat er in het water wordt gegraven, dat het binnenwater is gedempt en dat een deel van het terrein is ontdaan van begroeiing en is geëgaliseerd.
Hoewel de autoriteiten hun kaken in deze kwestie vooralsnog op elkaar houden, en ook de vermeende eigenaar van de grond desgevraagd nog geen verklaring heeft gegeven, is het niet ondenkbaar dat er over enige tijd op deze locatie gebouwd gaat worden. In het Eilandelijk Ontwikkelingsplan (EOP), dat stamt uit 1995, wordt over exact deze locatie geschreven: ,,Aan de westzijde van de Piscaderabaai ten zuiden van de als conserveringsgebied aangewezen Jack Evertszberg is een deel van het landgoed Klein Piscadera opgenomen als toeristisch gebied (in ieder geval een brede strook langs de kust, red.). Hier is de mogelijkheid voor een gemengde hotel-bungalow ontwikkeling in middelmatige dichtheid.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.