Minister SOAW ontkent toezegging werkvergunning Turken voor Corendon

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW), Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP), verklaart na publicaties in de media op Curaçao en na vragen vanuit de Staten, dat zij nimmer toezeggingen heeft gedaan aan de projectontwikkelaar van het Corendon Resort, om aan 142 Turkse arbeiders een werkvergunning te verlenen om op Curaçao in de hotelsector aan de slag te gaan.

CorendonMinister Larmonie-Cecilia ontkent ook dat er aanvragen voor werkvergunningen voor de Turken, door haar zijn ontvangen. Tijdens een werkbezoek aan het Corendon Resort om meer duidelijkheid te verkrijgen over deze kwestie, hebben de vertegenwoordigers van het hotelconcern onlangs minister Larmonie-Cecilia geïnformeerd, dat het niet de bedoeling is om werkvergunningen aan te vragen voor 142 Turkse werknemers. Het zou slechts gaan om een ‘uitzondering’ voor deze buitenlandse arbeiders, die op Curaçao komen helpen met de voorbereidingen voor de nieuw te openen tweede fase van het Corendon Resort. De Turkse arbeiders zullen gedurende hun tijdelijk verblijf op het eiland, de Curaçaose werknemers bij het Corendon Resort trainen in de werkzaamheden, van deze belangrijke hospitalitysector voor Curaçao, aldus de vertegenwoordigers van het Corendon-concern.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.