Nieuwe internetaanbieder trekt met obligaties kapitaal aan

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De inschrijving voor de investering in het nieuwe, lokale mobiele data- en telecommunicatiebedrijf TerraMobile bv is afgelopen vrijdag geopend. De jonge onderneming mikt op in totaal 12 miljoen dollar. Daarvoor is TerraMobile bereid 7,5 procent rente te betalen op bedrijfsobligaties met een looptijd van zes jaar.

TerraMobile,,De roep om betere service en betaalbaar internet is groot”, zeggen oprichters Donald Dindial en James Herlihy. Op de website www.terra.cw, die overigens nog in ontwikkeling is, telt een klok terug vanaf de toekomstige datum 10 oktober 2023.
,,10-10-‘10 markeert het begin van een nieuw tijdperk voor Curaçao”, legt Dindial, medeoprichter en chief information security officer bij TerraMobile uit. ,,Omdat TerraMobile een nieuw tijdperk inluidt in de Curaçaose telecommunicatiesector met haar producten en diensten op een volledig nieuw, snel, betrouwbaar en state-of-the-art netwerk, houden wij vast aan 10-10-‘23 als richtlijn voor de officiële lancering van een gecontroleerde uitrol van onze diensten”, voegt Herlihy, chief commercial officer en interim-ceo, eraan toe.
TerraMobile werd opgericht op 15 maart 2021. Tijdens de coronaperiode ergerde Herlihy, die zelf meer dan twintig jaar ervaring heeft in de telecomsector, zich aan het haperende internet. Hij belde zijn technische maatje Dindial, die ook al ruim twee decennia actief is in de telecom- en ICT-sector, om klanten snel te verbinden en tegelijkertijd de prijzen betaalbaar te houden. ,,En zo werd het plan voor TerraMobile geboren.” Het plan doorstond de toets van Bureau Telecommunicatie en Post (BT&P), waarna de concessie werd ontvangen en het avontuur pas echt begon.
De ambitie is om de eerste keuze te worden voor 4G & 5G mobiele spraak- en data-oplossingen alsmede voor internet voor zowel particulieren als ondernemingen, ook als zij op maat gesneden communicatieoplossingen nodig hebben. ,,Door een breed scala aan betrouwbare, hoogwaardige producten en diensten aan te bieden, vertrouwt TerraMobile erop die ambitie waar te zullen maken”, meldt de startende onderneming. ,,Investeren in TerraMobile is investeren in de toekomst van Curaçao.”
In verband met de inschrijving voor de belegging in TerraMobile is PYGG in de arm genomen. Verder zijn de andere geautoriseerde deelnemende effectenbrokers Amicorp Global Markets, Banco di Caribe, MCB Bank en Vidanova Bank.
De emissie vindt plaats met goedkeuring van de Centrale Bank CBCS, maar de belegging is buiten het toezicht van de Centrale Bank. De investering is daarom alleen bedoeld voor professionele beleggers. Dus institutionele beleggers en particulieren met ervaring en voldoende middelen om eventueel verlies van de inleg te kunnen dragen.
De financieringsstructuur van TerraMobile ziet er als volgt uit: minimaal 30 procent eigen vermogen (via private placement), minimaal 30 procent obligaties en maximaal 40 procent aan banklening. In verband met de dekking van de obligaties komt er een ‘debt service reserve account’ die onder toezicht van de bond agent wordt opgebouwd en moet voorzien in minimaal één jaar rente voor de obligatiehouders. De obligaties zijn verhandelbaar aan de Curaçaose DCSX-beurs (Dutch Caribbean Securities Exchange).
Naast TerraMobile kreeg ook AquaTel, het nieuwe telecombedrijf van Aqualectra, een concessie om in de toekomst internet aan te bieden. Daarmee komt er naar verwachting stevige concurrentie voor marktleider Flow (Cable & Wireless Curaçao Holding, onderdeel van Liberty Latin America) die in 2019 UTS overnam.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.