Van een onzer verslaggevers
Willemstad/The Bottom - Het bezoek van het koninklijk paar en de Prinses van Oranje, Amalia, aan het Caribisch deel van het Koninkrijk werd gisteren afgesloten op Saba. Dit was het zesde en laatste eiland van het bezoek.

Saba2Na ontvangst op de Juancho E. Yrausquin Airport door gezaghebber Jonathan Johnson ging het koninklijk gezelschap naar het Solar Park voor uitleg over de energievoorziening op het kleinste eiland. Saba streeft ernaar de komende jaren energieneutraal te worden.
In Zion’s Hill kregen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia uitleg over kantklossen dat rond 1870 door Venezolaanse nonnen op Saba werd geïntroduceerd. Tot in de jaren 1950 was kantwerk een van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor de economie van het eiland.
Saba1Het dorp Windwardside is na hoofdstad The Bottom de op een na grootste plaats op Saba. Tijdens een wandeling door het dorp waren er diverse optredens en ontmoetingen met senioren, kunstenaars en ondernemers. Vervolgens werd het Harry L. Johnson Museum bezocht. Ook was er tijd voor een familiefoto met de 887 meter hoge Mount Scenery, als slapende vulkaan het hoogste punt van het Koninkrijk, op de achtergrond.

Foto's Suzanne Koelega/RvD


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.