Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In de wijk Marchena is een manifestatie gehouden om aandacht te vragen voor André Snijders en twee andere Curaçaose mannen die in Venezuela nog steeds in de gevangenis zitten.

VenezuelaDe manifestatie, georganiseerd door de familie, was gericht aan de regering en de consul van Venezuela om hun ongenoegen en boosheid te tonen. ,,Het is al bijna een jaar geleden dat ze onterecht in de gevangenis terechtkwamen en er is niemand die helpt om hen weer vrij te krijgen”, aldus de organisatoren van de manifestatie. De directeur van constructiebedrijf Dick & Doof bevestigt tegenover deze krant dat het nog steeds gaat om twee van zijn personeelsleden en een arbeidsconsulent die hij na de gevangenneming van zijn twee medewerkers naar Venezuela stuurde om hen vrij te krijgen. Hij bevestigt dat het hier om Snijders gaat die prompt ook gevangengenomen werd.
De twee medewerkers van het constructiebedrijf, specialisten die een groep Venezolanen met een cursus zouden bijscholen, werden op de luchthaven van Venezuela opgepakt omdat zij 157 Venezolaanse paspoorten bij zich hadden. Ze hadden hier autorisatie voor van een Venezolaanse notaris en de benodigde getekende documenten. Met de paspoorten zouden zij naar Miami afreizen om visa te krijgen voor Israël waar de Venezolaanse paspoorthouders aan het werk gezet zouden worden. Dick & Doof is een bedrijf gespecialiseerd in onderhoud van raffinaderijen en heeft ervaring in de raffinaderijen op Curaçao en Aruba en in Venezuela en Israël. Voor uitvoering van zijn werkzaamheden maakt het bedrijf veel gebruik van Venezolanen. Israël is een van de klanten en er is vaker met Venezolanen naar dit land gereisd volgens precies dezelfde procedure en constructie.
Eerder berichtte deze krant hier al over. Uit het relaas van de schoonvader van Snijders werd duidelijk dat de verschillende Venezolaanse advocaten telkens geprobeerd hebben financieel een slaatje uit de situatie te slaan door het juridisch proces telkens uit te stellen en te traineren en financiële voorschotten te vragen. Het drietal wacht nu op juridische behandeling op het hoogste niveau. Inmiddels zijn ze in zee gegaan met advocaat nummer vijf en zes. Maar, zo stelt de Dick & Doof-directeur: ,,Ik heb van een van de advocaten vernomen dat het juridisch proces bijna ten einde komt en ik over ongeveer twee weken goed nieuws kan ontvangen.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.