Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Er komt een trainingsprogramma voor de hospitalitysector. Daar is recent een overeenkomst voor getekend tussen het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) en de Curaçao Tourist Board (CTB).

hospitalityDit meldt de CTB in een persbericht. ,,Naar aanleiding van de ontwikkelingen in de sector en dan vooral het gebrek aan getraind personeel heeft de overheid van Curaçao fondsen beschikbaar gesteld voor trainingen die er op korte termijn voor moeten zorgen dat er meer gekwalificeerd personeel is”, meldt de organisatie. De bedoeling is om 1.000 personen te trainen door hen korte en middellange trainingen volgens een leer-werktraject aan te bieden.
MEO is binnen dit traject verantwoordelijk voor het toezien op het trainingsprogramma en de CTB voor de coördinatie van de implementatie van het programma. Het trainingsprogramma zal ook uitgevoerd worden in samenwerking met het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) waarbij personen die geregistreerd staan als werkzoekend bij dit ministerie benaderd zullen worden om te participeren. Personen die niet geregistreerd staan, maar die wel geïnteresseerd zijn in de trainingen mogen ook meedoen. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) zal de certificering in orde maken. De CTB meldt dat ook andere organisaties in de private sector zijn benaderd om mee te doen aan dit traject.
Er is een enorme vraag naar personeel in de hospitalitysector. Tijdens de Island Job Fair die afgelopen weekend werd gehouden hadden dertig bedrijven meer dan 200 vacatures die ingevuld moeten worden. Dat er belangstelling is voor werk in deze sector bleek uit het feit dat ongeveer 450 werkzoekenden de Island Job Fair hebben bezocht. Volgens directeur Maria-Helena Seferina-Rojas van de Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata) die medeorganisator was van de fair, was de sector vóór de pandemie goed voor veertig procent van de economie. ,,Maar we vermoeden dat het nu meer is”, liet zij vorige week aan deze krant weten.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.