‘Geen toegang haven Curaçao en Aruba’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het cruiseschip Odyssey of the Seas van Royal Caribbean blijft op zee tot de geplande aankomst in Fort Lauderdale op 26 december. Dat heeft de maatschappij besloten nadat 55 mensen aan boord besmet bleken met het coronavirus.

odysseyDe woordvoerder van Curaçao Ports Authority (CPA) bevestigt dat het schip de toegang tot de haven is geweigerd. Ook Aruba weigerde het schip toe te laten. Volgens het Amerikaanse dagblad Miami Herald is de Odyssey of the Seas zaterdag 18 december vertrokken uit Fort Lauderdale en heeft de dag daarna aangelegd bij CocoCay, het privé-eiland van Royal Caribbean. Daarna zouden nog twee tussenstops worden gemaakt, op Aruba en Curaçao. Nu de eilanden geen toestemming hebben gegeven voor toegang tot de haven, blijft het cruiseschip op zee en vaart het op 26 december, zoals gepland, de haven van Fort Lauderdale binnen.
Vertegenwoordigers van de cruisemaatschappij hebben tegen de Miami Herald gezegd dat de 55 positieve gevallen 1,1 procent van de mensen op het schip vertegenwoordigen. Dat betekent dat er 5.500 bemanningsleden en passagiers aan boord zijn. Volgens passagiers zouden 52 bemanningsleden en drie passagiers positief hebben getest. Royal Caribbean heeft als beleid dat alle bemanningsleden verplicht zijn zich te laten vaccineren. Ook alle passagiers van twaalf jaar en ouder moeten ingeënt zijn om aan boord te kunnen. ,,Met een beperkte uitzondering vanwege medische en religieuze redenen”, aldus de Miami Herald.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).