Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçao Restaurant Association (CRA) meent dat door de lockdown de restaurants weer enorm onder druk komen te staan. Dat wordt naar voren gebracht door Zeno Circkens en Egon Sybrandy.

lockdownrestaurants,,Na maanden van vroege sluitingstijden, alcoholverboden en een maximum van 50 procent van de bezetting zijn de reserves op. Eerder is al gebleken dat delivery geen uitkomst biedt vanwege de hoge kosten. Curbside pick-up is een manier waarop een restaurant nog iets kan omzetten zonder het maken van te veel kosten maar dat is nu ook uitgesloten. Door deze maatregelen zullen veel restaurants de deuren sluiten”, zo luidt de noodkreet.
Circkens en Sybrandy verwachten dat de economie van Curaçao (weer) hard getroffen zal worden. ,,De restaurantsector heeft nog geen tijd gehad om nieuwe reserves op te bouwen. De verwachting is dan ook dat verschillende zaken dit ook niet zullen overleven met een Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) van 60 procent en een langzaam op gang komende Tegemoetkoming vaste lasten (TVL)-regeling.”

Door de groei van het toerisme was er hoop voor de hospitality-sector. De CRA heeft begrepen dat KLM en TUI plannen hadden om extra vluchten in te gaan zetten de komende maanden. De vereniging vreest dan ook dat door deze maatregelen dat niet door zal gaan en het lange tijd zal duren voordat grotere aantallen toeristen het eiland weer komen bezoeken.
De CRA vraagt zich af waarom maatregelen zoals in december, die hun goede uitwerking bewezen hebben, niet weer kunnen volstaan. ,,Uiteraard is de vereniging bekend met de nieuwe omstandigheden en mutaties zoals de Britse variant, echter zijn deze maatregelen extreem hard voor de restaurant-sector en zullen leiden tot banenverlies en faillissementen”, zo wordt tot slot uitgelegd.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).