Rutsel Martha en Chester Peterson voorgedragen als informateur

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Alle politiek leiders van de partijen die bij de Statenverkiezingen van afgelopen vrijdag zetels hebben weten te bemachtigen en daarmee vertegenwoordigd zullen worden in de Staten, hebben gisteren hun opwachting gemaakt bij gouverneur Lucille George-Wout.

mfkZo ook Gilmar ‘Pik’ Pisas, leider van MFK, die als grote winnaar uit de bus is gekomen bij de verkiezingen. Na afloop stond hij de pers te woord en gaf hij een update over de onderhandelingen tussen MFK en Partido Nashonal di Pueblo (PNP), de mogelijkheid tot uitbreiding van de huidige solide basis van 13 en maakte hij de prioriteitsportefeuilles voor MFK bekend: VVRP, Onderwijs en Justitie.
Pisas gaf aan dat de aankomende regering die de MFK-stempel zal dragen, zich zal baseren op de ontwikkeling van de bevolking. Volgens hem heeft de bevolking met het resultaat van de verkiezingen ‘na lange tijd gereageerd en aangegeven dat ze verandering willen omdat ze steeds niet werden gehoord’. MFK is nog in onderhandeling met PNP over de verdeling van de negen verschillende portefeuilles. Voor MFK geldt in ieder geval als prioriteit Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Onderwijs en Justitie. Charles Cooper, nummer twee op de MFK-lijst was eerder van 2010 tot 2012 al minister van VVRP en het gerucht doet nu de ronde dat hem wederom deze post zal worden toegewezen. Over de overige MFK-ministers is vooralsnog niets bekend.

Ook PNP heeft tijdens de onderhandelingen met MFK haar prioriteitsportefeuilles bekendgemaakt. ,,Daarna is PNP teruggegaan naar haar achterban en wij ook en vandaag (gisteren, red.) worden de onderhandelingen voortgezet om te kijken of iedereen elkaar kan vinden.”
Pisas beaamde dat er nog steeds gekeken wordt naar de mogelijkheid voor uitbreiding van de solide basis van 13 zetels die reeds bestaat door de bereidheid tot samenwerking tussen MFK (9) en PNP (4). ,,Wij van MFK wensen zeker een regering op basis van 14 zetels te hebben om zo bepaalde wijzigingen door te kunnen voeren in de staatsregeling”, aldus de MFK-voorman, die verder aangaf het voornemen te hebben op korte termijn naar Nederland te reizen. ,,Het is goed om al meteen een opening te zoeken. We hebben een concreet plan dat we aan Nederland willen presenteren.”
Voor dat gebeurt, moet nu het informatieproces beginnen. Daarvoor heeft Pisas gisteren Rutsel Martha en Chester Peterson, beiden advocaten, voorgedragen bij de gouverneur om dit traject te bewandelen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).