Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De rechter heeft Hans Robben, als ontwikkelaar verantwoordelijk voor de bouw van Ritz-appartementen te Scharloo, gisteren geboden om uitvoering van het project te staken en gestaakt te houden.

 

ritzDit zolang hij zich niet aan de in de bouwvergunning opgenomen brandweervoorwaarden houdt.
Het vonnis is gewezen in een rechtszaak die ‘buurman’ Curaçao Vastgoed bv van de Nederlandse Linden Groep had aangespannen tegen Robben persoonlijk, The Ritz Residence Exploitatie bv, Consulaat Appartementen SPF en E-Trading Suites nv.
Indiener van de zaak is eigenaar van de panden en percelen Scharlooweg 29 en 33 en heeft ook het terrein achter Scharloo 31, waar de Ritz-appartementen worden gerealiseerd.
In mei dit jaar is door de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Zita Jesus-Leito (PAR), vergunning afgegeven voor de bouw van 40 studio’s. De brandweer geeft aan geen bezwaar te hebben, maar de appartementen moeten wel met groot blusmateriaal en autoladder gemakkelijk en afdoende bereikbaar zijn.
Curaçao Vastgoed betoogt dat de appartementen niet grenzen aan de openbare weg en dat niet wordt voldaan aan de brandweervoorschriften. Op dat punt is ook bezwaar gemaakt, maar daar is nog niet op beslist.
Het gaat om de breedte van de weg op het terrein mede in combinatie met het overhangend balkon over de weg, waardoor een brandweerwagen en ladderauto er niet bij kunnen. Door zich niet te houden aan de bouwvergunning handelt Robben onrechtmatig. Er wordt een veiligheidsnorm geschonden en dat levert een gevaarlijke situatie op, ook voor de omliggende panden van Curaçao Vastgoed.
Robben heeft aangevoerd dat de veiligheidssituatie, mede op advies van de brandweer zelf, al is aangepast en dat een wijziging van de vergunning is aangevraagd. Dat deze wijziging ook gaat komen, staat volgens het gerecht echter nog niet vast. Dat betekent dat in het kader van het geding in strijd met de vergunning wordt gehandeld en dat de bouw van het project moet worden gestaakt.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).