Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De restauratie van Landhuis Kortijn zal niet meer plaatsvinden zoals gepland was. Dat antwoordt de minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW), Hensley Koeiman (MAN) op schriftelijke Statenvragen over de begroting 2020. kortijn,,De restauratiekosten zijn erg hoog (circa 5 miljoen gulden) en het buurtcentrum Otrobanda, dat gebruik wil gaan maken van het gebouw na restauratie, heeft onvoldoende fondsen om het onderhoud voor haar rekening te nemen. Er wordt naar een alternatief gezocht dat qua kosten voordeliger zal zijn”, aldus Koeiman.
Een andere naam voor het landhuis, dat overigens eigenlijk geen landhuis is, is volgens bronnen op internet, Vredelust. Huis Vredelust is in 1987 gerestaureerd en officieel geopend door koningin Beatrix, prins Claus en prins Willem-Alexander. ,,Daarna is het toch weer verwaarloosd. Plantage Kortijn reikte vanaf het Schottegat tot de Frederikstraat en van de Sint Annabaai tot de Kortijnweg”, aldus kenner Natasha Martina-Phelipa. De restauratie in 1987 van het in 1775 gebouwde landhuis kostte 1,2 miljoen gulden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).