Is de Curaçaose leguanenpopulatie uniek? Een team van wetenschappers uit Amerika, Puerto Rico en Nederland probeert momenteel het antwoord op die vraag te achterhalen.

leguanenDe onderzoekers bestuderen de leguaanpopulaties van Curaçao, Aruba en Bonaire in het kader van een vervolgonderzoek op eerdere bevindingen uit 2012. De resultaten, op basis van DNA, wekten destijds de indruk dat de lokale leguaanpopulatie uniek is, net als de kolebra di Kòrsou (slang) en de lagadishi (hagedis). Zo vertelt leguaanspecialist Thijs van den Burg van de Universiteit van Amsterdam en lid van International Union for Conservation of Nature and Natural Resources (IUCN). Op de foto neemt een team wetenschappers bloedmonsters af en verzamelt andere metingen van de leguanen op de ABC-eilanden. 

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).