Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Raad van Ministers is woensdag akkoord gegaan met het voorstel van minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina om de Sha Caprileskade, waar de Venezolaanse barkjes lagen, op te knappen ten behoeve van lokale ondernemers.

barkjes
Verkoop van lokaal geteelde groenten en fruit, kruiden, vis en souvenirs, dat is de nieuwe bestemming van de stands waar gedurende 101 jaar verse producten werden verkocht door handelaren uit Venezuela. Het einde van de drijvende markt, als gevolg van de sluiting van de grens met Venezuela op 5 januari van dit jaar, betekent het begin van de uitbreiding van de markt op de Plasa in Punda tot aan de Handelskade.
Minister Martina hoopt hiermee de traditie van een kleurrijke markt in het centrum van de stad in leven te houden. Niet alleen ten behoeve van de verkoop van verse producten, maar ook als toeristische attractie, de rol die de drijvende markt altijd heeft vervuld, getuige ook de vele afbeeldingen van de Venezolaanse barkjes op postkaarten van Curaçao, en op folders voor toeristen. De afwezigheid van de barkjes heeft voor een leegte gezorgd, aldus de minister, die in overleg trad met de douane, Kas di Kultura, het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Curaçao Ports Authority, Downtown Management Organisation (DMO) en Fundashon Marshe voor een oplossing. Alle partijen waren het erover eens, dat de kade en de werf eerst moeten worden schoongemaakt en opgeknapt. Daarna kunnen lokale ondernemers bij het ministerie van Economische Ontwikkeling een standplaatsvergunning aanvragen voor verkoop van hun producten.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).