,,Ik ben nog steeds geschokt als ik het eiland zie”, aldus koning Willem-Alexander tijdens zijn bezoek aan Sint Maarten zaterdag. ,,Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt.” Tegelijkertijd was de koning onder de indruk van het werk dat is verzet sinds orkaan Irma het eiland verwoestte op 6 september.

Koning en Máxima op sxm,,De rommel is opgeruimd en het lijkt erop dat we klaar zijn om zaken te doen.” Zo doet correspondent Hilbert Haar van Caribisch Netwerk verslag.
Willem-Alexander schilderde een rooskleurig plaatje van de manier waarop Sint Maartenaren volgens hem naar hun situatie kijken. ,,Het is prachtig om te zien hoe de mensen hier vol vertrouwen naar de toekomst kijken.”
Tegelijkertijd erkende de koning dat er mensen in een opvang moeten leven. ,,Maar het zijn er veel minder dan na Luis (de orkaan die Sint Maarten in 1995 te pakken nam, red). Mijn grootste vrees was dat mensen hier maandenlang in tentenkampen zouden moeten leven.”
Het koninklijk paar sprak met vertegenwoordigers van de Natuurstichting, bezocht een school en een voedseldistributiecentrum van het Rode Kruis, een microfinancieringsorganisatie en noodopvang in de Festival Village. Daar kregen Willem-Alexander en koningin Máxima ook een lesje in het bespelen van de steelpan.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).