Van onze redactie
Willemstad - De Dash-8, het maritiem patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch gebied (KWCARIB) detecteerde op de avond van 29 oktober tijdens een patrouille een verdachte ‘go-fast’ ten noordoosten van Bonaire.

drugstransport Het marineschip, de Zr.Ms. Zeeland, die al op de terugweg van het Caribisch gebied naar Nederland was na haar termijn als stationsschip in de West, ontving bericht van het Reddings- en Coördinatiecentrum (RCC) van KWCARIB op Curaçao, over het verdachte vaartuig. Daarop verlegde De Zeeland haar koers en trof ter plekke een go-fast aan met drie opvarenden. ,,De Zeeland heeft direct de NH-90 helikopter en beide interceptors ingezet. De helikopter heeft waarschuwingsschoten op de go-fast gelost om hen tot stoppen te dwingen. De opvarenden hebben daarop hun lading overboord gezet. Uiteindelijk is de ‘go-fast’ uitgeschakeld door de buitenboordmotoren kapot te schieten”, aldus de kustwacht. Bij een zoekactie zijn er twaalf balen met een totaalgewicht van ongeveer 600 kilogram met vermoedelijk cocaïne gevonden, die door de opvarenden overboord waren gegooid. De bemanning van de go-fast is aan boord genomen en de balen verdovende middelen zijn in beslag genomen. ,,De go-fast was niet zeewaardig meer en is vervolgens tot zinken gebracht. Hierna is de Zeeland opgestoomd naar Curaçao en werden de verdachten en de balen drugs overgedragen aan de lokale autoriteiten. Vervolgens heeft Zr.Ms. Zeeland wederom koers gezet naar Nederland.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).