Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) lanceert een PhD-programma dat van start gaat in september 2017. Dat is gisteren bekendgemaakt. 


UoC lanceert Phd programmaHet basisjaar van dit programma wordt ook als certificaatprogramma aangeboden. Tijdens informatiebijeenkomsten over het PhD-programma wordt meer informatie verstrekt over het programma, de opzet, de voordelen, de regionale partners en de procedures. 
,,UoC is al geruime tijd bezig met de voorbereiding van dit PhD-programma. Wij wilden een solide programma bouwen dat relevant is, niet alleen voor de individuele studenten, maar ook voor de Curaçaose samenleving in haar geheel”, zo legt UoC-rector magnificus Francis de Lanoy uit. Hij spreekt in een schriftelijke verklaring van een ‘prestigieus programma’. ,,Ons PhD-programma heeft twee doelstellingen: het opbouwen van capaciteit en het opbouwen van kennis. Wij leveren hooggekwalificeerde onderzoekers die de capaciteit hebben om deel te nemen aan een breed scala onderzoek op het scherpst van de snede. Dit is een grote stap voorwaarts voor onze nationale universiteit en voor ons land. Wij leggen hiermee de basis voor de uitvoering van evaluaties die impact hebben op beleid en uitvoering, maar ook voor onderzoek, voor evidence-based oplossingen en innovatie, uitgevoerd door onderzoekers die Curaçao en het Caribische gebied als geen ander kennen.”
Het PhD-programma van de UoC dat nu begint, is gericht op de sociale, economische en technische wetenschappen en op het gebied van onderwijskunde. Dit is het resultaat van samenwerking met universiteiten in de regio: de University of the West Indies, University of Florida en de University of Central Florida. Het PhD-programma is een ‘blended learning’-programma, waardoor met de inzet van ICT een leerervaring geboden wordt die modern is en de nodige flexibiliteit biedt.
,,Doordat wij het basisjaar ook als certificaatprogramma openstellen, biedt de UoC een unieke kans aan academici in allerlei functies waarin kennis over ‘state-of the-art’-onderzoeksvaardigheden nodig is”, vervolgt dr. De Lanoy. ,,Voor sommigen zal dit enkel van belang zijn voor hun professionalisering. Voor anderen biedt het een kans om gedurende het eerste jaar te ontdekken of het volledige PhD-programma iets is wat zij echt willen doen.”
Informatiebijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 15 augustus en op donderdag 24 augustus 2017, beide van 17.00-18.30 uur bij de UoC. Voor aanmelding voor een van deze bijeenkomsten kan de Facebookpagina van UoC worden bezocht en een mail worden gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;www.facebook.com/gradschooluoc


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).