Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De pleegvader van de tweeling Jose en Luis, die afgelopen maandag op hun verjaardag geliquideerd werden, is gistermiddag in het ziekenhuis overleden. Hij is het vijfde slachtoffer van de moordaanslag op de Jamaicaweg in Buena Vista. 


jamaicawegDe 52-jarige Ramsis SintJacoba was een van zes mensen die bij de beschieting door kogels werd geraakt en die maandagavond met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. Volgens berichten kreeg het slachtoffer tijdens de behandeling van zijn verwondingen een hartaanval, die hij overleefde, maar complicaties werden hem gisteren rond het middaguur alsnog fataal. 
De vrouw van SintJacoba is eveneens in het ziekenhuis opgenomen. Zij is niet gewond geraakt, maar stortte na de moordaanslag emotioneel en fysiek in en dient onder medisch toezicht bedrust te houden.  
Inmiddels is ook het vierde dodelijke slachtoffer bij de aanslag voor het huis van SintJacoba aan de Jamaicaweg geïdentificeerd. Het gaat om de 29-jarige Curaçaoënaar Franklin Elias Pieters.  
De kans dat er meer personen komen te overlijden als gevolg van de aanslag is gering. De gewonden die momenteel in het Sint Elisabeth Hospitaal worden verzorgd, zijn allen buiten levensgevaar. 
Volgens Vigilante hadden de daders van de moordaanslag het gemunt op Ethly Albertus (27), die ook bij de beschieting om het leven kwam. Zijn identiteit werd dinsdag door de politie vrijgegeven, samen met de namen van de tweeling, als eerste drie geïdentificeerde slachtoffers. Albertus zou vier keer ternauwernood aan een moordaanslag zijn ontsnapt, tot de vijfde aanslag een einde maakte aan zijn leven. De krant publiceert foto’s van beschietingen op de Gosieweg, de Cubaweg, in Domi en De Savaan, die alle gericht zouden zijn geweest op Albertus. Bij de vierde aanslag op zijn leven, in De Savaan, zou Albertus gewond zijn geraakt en voor behandeling in het ziekenhuis zijn opgenomen. 
Politiewoordvoerder Reginald Huggins zegt de berichtgeving van Vigilante niet te kunnen bevestigen. ,,Het zou waar kunnen zijn, maar dat weet ik niet. Het onderzoek is in volle gang. We krijgen van alle kanten tips, en die worden allemaal nagetrokken.” De gouden tip is er nog niet, zegt Huggins, die de bevolking aanspoort de politie te helpen met het onderzoek. ,,Een ieder die informatie heeft over mogelijke daders en het motief voor de aanslag, bel ons op 917, of anoniem via 108.”


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).