Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Naar aanleiding van een documentaire op TV Direct over de ongereguleerde prostitutie op het eiland, stelt parlementariër Anna-Maria Pauletta (PAR) vragen aan Justitieminister Quincy Girigorie (PAR) over de grote hoeveelheid mensen die als prostituee werkzaam zijn buiten Campo Alegre. 


campoOok vraagt ze aandacht voor de zogenaamde ‘drankmeisjes’, vaak ongedocumenteerde vrouwen die bij een bar werken en daarbij alcoholische dranken verkopen waarmee ze een inkomen voor zichzelf en de bar regelen. ,,Ik maak me heel erg zorgen over deze situatie, die een sociaal, juridisch, economisch en gezondheidsgevaar vormt voor de gemeenschap. De vrouw die hierin belandt, wordt niet regelmatig gecontroleerd en er is geen controle op de werkomgeving. Hoe kan niet gegarandeerd worden dat deze mensen niet als prostituee worden misbruikt of daartoe gedwongen. De mensenhandel ten behoeve van prostitutie is op Curaçao niet vreemd. Volgens verdragen moeten we mensen hiertegen beschermen”, aldus het Statenlid in haar brief aan de minister van Justitie. 
Ze wil van de minister weten wat hij zoal doet om de niet gereguleerde prostitutie aan te pakken op het eiland. ,,Is er beleid op het gebied van prostitutie? Hoe wordt gegarandeerd dat ons land niet wordt gebruikt voor mensenhandel, is er een beleid daaromtrent?”
Ook wil ze weten hoe vaak prostitutie en ‘drankmeisjes’ worden geconstateerd bij uitgaansgelegenheden en of de minister meer kan vertellen over het begrip ‘drankmeisjes’.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).