Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçaose nationale selectie is zondag vanaf Schiphol vertrokken naar Canada, waar zij vandaag in Montreal een oefenwedstrijd zullen spelen tegen de selectie van Canada. Canada neemt in juli ook deel aan de Gold Cup, dus deze wedstrijd is een mooie graadmeter voor bondscoach Remko Bicentini en zijn mannen.


selectieDe voetballers zullen een lange tijd met elkaar doorbrengen. Na de wedstrijd tegen Canada reist het team terug naar Curaçao waar zij op 17 juni een interland tegen Nicaragua spelen. Vervolgens wacht de laatste ronde van de Caribbean Cup, die op Martinique zal worden gehouden. Curaçao speelt op 22 juni uit tegen Martinique en als alles goed gaat op 25 juni de finale. Op 9 juli wacht de eerste wedstrijd in de Gold Cup.
,,Tussendoor zijn we een weekje vrij”, vertelt Caribbean Cup-topscorer Feliticiano Zschusschen in BN De Stem. ,,Ik blijf dan op Curaçao. Er zijn ook spelers die even teruggaan naar Nederland, maar dat zijn meestal jongens die kinderen hebben. Dan snap ik dat je die even wil zien.” Zschusschen voelt niet de behoefte om voor even terug te gaan naar Nederland. Net zomin als hij deze zomervakantie nodig heeft. ,,Nee, ik hoop dat ik na de Gold Cup snel aan de slag kan bij een nieuwe club. Op dit moment ben ik transfervrij, dus ik wil me bij de komende twee toernooien in de kijker spelen. En dat geldt voor meer spelers van Curaçao. Daar wordt onderling ook veel over gesproken. Ja, de gesprekken hier zijn soms heel serieus. Het is echt niet alleen maar lol trappen wat we doen.”
Curaçao speelt op 9 juli in Detroit tegen Jamaica, op 13 juli tegen El Salvador in Denver en op 16 juli volgt de klapper tegen Mexico in het Alamodome in San Antonio. De twee beste teams in deze groep plaatsen zich voor de knock-outronde van de Gold Cup.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).