Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De kustwacht heeft bij Klein Curaçao in totaal 29 Venezolanen opgepakt, zo heeft woordvoerder Roderick Gouverneur tegenover deze krant verklaard. Gisteren zijn 26 Venezolanen opgepakt en op donderdag 3.
venekustDe kustwacht gaat ervan uit dat de groep van 26 zich al een paar dagen op Klein Curaçao had verscholen. De Venezolanen waren uitgedroogd toen ze werden ontdekt. Gisterochtend vroeg begon het op Klein Curaçao te regenen. De Venezolanen zijn natgeregend en hebben het koud gekregen. Zij zijn toen uit hun schuilplaats gekomen, waarna de kustwacht hen heeft kunnen oppakken.
De Venezolanen zijn met twee SuperRhib-eenheden van de kustwacht overgebracht naar een steunpunt. Bij het steunpunt heeft de groep eten en drinken en ook dekens gekregen. Daarna is de groep overgedragen aan de Immigratiedienst. In deze groep zat een minderjarige jongen van ongeveer 10 jaar, er waren ook 7 vrouwen en 19 mannen in de groep. De woordvoerder van de kustwacht verklaarde dat het voor het eerst is dat er zo’n grote groep wordt opgepakt. In het verleden is er een keer een groep van 23 illegale Venezolanen op een boot gepakt.
Het moet nog onderzocht worden of de groep met een boot of meerdere boten naar Curaçao is gekomen en wie daarvoor verantwoordelijk was. Bij de zoekactie is er gebruik gemaakt van SuperRhibs, jetski’s, de Dash 8 en een helikopter in de lucht. Het was voor de bemanning zaak om alert te blijven omdat er bij illegale immigratie vaak ook wapens en drugs worden aangetroffen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).