Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Curaçaose toeristenbureau CTB zal gereorganiseerd worden en voortaan de National Tourism Organization (NTO) gaan heten.

ctbNTO zal zich voortaan ook ontfermen over het cruisetoerisme. Deze taak zal dus weggehaald worden bij de Curaçao Ports Authority (CPA). CPA zal zich alleen nog bezighouden met de megapieren. Dat staat in het nieuwste regeerakkoord van de partijen PAR, MAN en PIN. In NTO zal ook de private sector vertegenwoordigd zijn. De gereorganiseerde toeristenorganisatie zal voornamelijk belast zijn met de uitvoering van het Strategic Tourism Masterplan 2015-2020. Naast het Masterplan is de regering al bezig met het ontwikkelen van een integraal plan voor Bándabou, Oostpunt en de zuidkust van het eiland. Verder wil de regering midden- en kleinbedrijven stimuleren binnen de toeristische ontwikkeling en zich richten op eco- en wellnesstoerisme.
Om toerisme te promoten moet er meer gebruik gemaakt gaan worden van ‘smart technology’ en relevante gegevens van Big Data (‘Internet of Things’).
De regering wil ook terreinen in kaart brengen met toeristische bestemming die nog niet ontwikkeld zijn. ,,Samen met andere ministeries moeten er vormings- en trainingstrajecten opgezet worden voor personen binnen de toeristische sector of mensen die daarin zouden willen werken”, zo staat nog geschreven. En ook: ,,De regering zal de voorwaarden die gelden voor het geven van ‘tax holiday’ evalueren en waar nodig aanpassen.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.