Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Tijdens de carnavalsoptochten van dit jaar is in totaal 87 ton vuil geproduceerd. Dat heeft Fundashon Kòrsou Limpi Bunita (FKLB), die samen met Selikor belast was met de schoonmaak, gisteren bekendgemaakt.
vuilGedurende de optochten van het kindercarnaval is 6.060 kilo vuil opgeruimd en bij de afscheidsparade voor kinderen wel 15.352 kilo. Bij de tienerparade is 8.420 kilo vuil opgehaald, bij de marcha di Bándabou 4.058 kilo en gedurende Zongo (feest voorafgaand aan de optocht, red.) 6.330 kilo. Het meeste vuil werd echter gedurende de Gran Marcha geproduceerd, toen werd 16.650 kilo opgehaald en bij de Marcha di despedia van het volwassencarnaval zelfs 20.610 kilo. Ook bij de schoonmaak van de stands en stellages werd vuil gevonden en opgeruimd; hier is 9.200 kilo vuil blijven liggen dat moest worden verwijderd.
Een optelsom van het aantal kilo’s vuil dat bij de verschillende optochten is opgehaald, toont aan dat er gedurende carnaval 2017 86.680 kilo vuil is opgeruimd. Dit is in vergelijking met het totaalaantal vuil dat gedurende carnaval 2016 is opgeruimd, 10.400 kilo minder (-11 procent); toen werd namelijk 97.080 kilo vuil langs en op de carnavalsroute verwijderd.
In een schriftelijke verklaring laat FKLB weten dat het schoonmaken wegens interne problemen dit jaar iets langer heeft geduurd, maar dat het uiteindelijk wel is gelukt. ,,Iedereen blijft uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor het vuil dat ze produceren. Als iedereen gewoon netjes zijn of haar vuil weggooid, dan zou de schoonmaak na de carnavalsoptochten een stuk sneller verlopen. Dan kan men ook weer sneller gebruik maken van alle wegen”, aldus FKLB.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).