Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het komend weekeinde kunnen burgers op negen plaatsen hun steun betuigen aan de zes politieke partijen die nog geen zetel in de Staten hebben. Voor de wet moeten deze partijen ieder 792 steunbetuigingen krijgen. Dat is 1 procent van het aantal uitgebrachte stemmen bij de verkiezingen in oktober vorig jaar.


kranshiDe zes partijen die voldoende steun moeten zien te halen, zijn: DP, Movementu Push, Movementu Kousa Promé, Frente Obrero, Partido Aliansa Nobo, Partido Inovashon Nashonal en Liberalismo Klásiko Komunidat di Kòrsou. De steunbetuigers moeten een geldig identiteitsbewijs overleggen bij de stembus. Daar kan men het ‘ondersteuningsbiljet’ ophalen. Ondersteuningsbiljetten waar iets op is getekend of geschreven, zijn niet geldig. Als iemand bij het invullen een fout maakt, is het mogelijk een nieuw biljet bij de voorzitter van het stembureau af te halen. Maar dit is slechts één keer toegestaan. De biljetten worden na het invullen in een bus gedeponeerd.

Burgers kunnen bij de volgende stembureaus terecht: Kranshi in Otrabanda, Sentro di Bario Montaña, Sentro di Bario Sta. Maria, Skol Marieta Alberto Koraal Specht, Kolegio San Hosé Barber en A.E. Goiloschool Julianadorp. Gedetineerden kunnen in de gevangenis op zaterdag en zondag hun steunverklaring invullen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).