Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Met circa 10.000 deelnemers en een geschatte opbrengst van ongeveer een half miljoen gulden is de dertiende editie van de ‘Ride, Swim. & Walk for the Roses’ een groot succes gebleken, zo heeft de organisatie laten weten.


Ride for the RosesDe opbrengst stelt het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) in staat om het goede werk op het gebied van kankerbestrijding voort te zetten.
Hoofdsponsor Orco Bank en de platinum sponsoren Fundashon Bon Intenshon, Curaçao Port Services, Guardian Group, Curaçao Airport Partners, Gilette en Curoil kunnen tevreden zijn met de grote opkomst en de opbrengst. Minister Zita Jesus-Leito van Gezondheid, Milieu en Natuur gaf om precies 07.00 uur het vertreksein. Premier Hensley Koeiman, voorzitter Robbin Martina van Ride for the Roses en een vertegenwoordiger van het KWF waren daarbij aanwezig. Jesus-Leito en Koeiman hebben de lange route van 8 kilometer gelopen die, via de Julianabrug, het Waaigat, de Penstraat en Mari Pampun, eindigde bij Mambo Beach. Er was ook een alternatieve route die via de Emmabrug bij Mambo Beach eindigde. Dolfijn FM heeft de aankomst van de deelnemers bij de finish live uitgezonden. De deelnemers hebben na de wandelmars een mooie roos gekregen.
Bij het onderdeel fietsen vertrokken de eerste deelnemers om 08.00 uur, om mee te doen aan de tocht van 60 kilometer. Hierna vertrokken de deelnemers aan de tocht van 40 kilometer, gevolgd door fietsers die aan de ‘Easy ride’ van 10 kilometer hebben meegedaan.
Bij Mambo Beach waren er veel deelnemers die mee hebben gedaan aan de populaire Spin for the Roses. Deze deelnemers probeerden met oefeningen op de hometrainer zoveel mogelijk geld binnen te halen.
Om ongeveer 09.30 uur vertrokken de eerste bussen van Mambo Beach naar Zanzibar Jan Thiel voor het onderdeel ‘Swim for the Roses’. De zwemwedstrijd begon iets over twaalven, hierna waren de recreatiezwemmers aan de beurt. Henk Brons, de vertegenwoordiger van de Nederlandse regering, gaf hierbij het vertreksein.
Bij het onderdeel wedstrijdzwemmen voor vrouwen is Miriam Weerd als eerste geëindigd, gevolgd door Linsy Heister op de tweede en Tiareth Cijntje op de derde plaats. Bij de mannen eindigde Kaelan Betrian als winnaar, gevolgd door Christopher Marlin op de tweede en Joseph Priest op de derde plaats.
Vorige week zondag werd de ‘Sail for the Roses’ gehouden. De week daarvoor beklom Randy Cuevas de Christoffelberg, niet minder dan 15 keer, voor het goede doel.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).