Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Op Curaçao is gisteren op sommige plekken meer dan 20 millimeter regen gevallen. Dat blijkt uit cijfers van de Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo).


Rust na regenGistermiddag stuurde de dienst een waarschuwing uit voor mogelijke hevige regenbuien. Op de website van de Meteo staat dat bij Spaanse Water gisteren 5,6 millimeter aan regen is gevallen. Bij het weerstation Seinpost is 5,2 millimeter regen geregistreerd. Bij de post te Steenrijk 2,4 millimeter, bij Seri Kokori 9,2 millimeter, bij het station Onverwacht 14 millimeter, bij Sumbu op Bándabou 8 millimeter en bij het station te Hato wel 21 millimeter.
De regenbui van gisteren zorgde voor unieke taferelen op de, anders kurkdroge, vlakte van Hato. De open vlaktes en kalkstenen ondergrond stonden blank. En de bewolkte hemel met het zonlicht dat op het allerlaatste moment nog voor de dag kwam tussen de wolken, zorgden voor bijzondere kleurschakeringen en prachtige reflecties in het water. Voor natuurgenieters was dit een schilderij in en door de natuur.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.