Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Fundashon Prevenshon krijgt de beloofde 1,3 miljoen gulden subsidie van de overheid en waarschijnlijk nog dit jaar. prevenshon Over hoe en wanneer heeft de stichting komende woensdag overleg met het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN).
,,Het ziet er inderdaad naar uit dat we dit jaar op deze wijze doorkomen”, zegt oncoloog en voorzitter van de stichting Bob Pinedo voorzichtig. Donderdag kreeg Fundashon Prevenshon het bericht dat de overheid alsnog over de brug wil komen en het resterende deel van de exploitatiekosten van 1,9 miljoen gulden gaat betalen.
In maart dit jaar ontving de stichting al 600.000 gulden. Pinedo gaat ervanuit dat het bedrag ‘hopelijk nog dit jaar’ in delen wordt uitgekeerd, maar daarover zal na de bespreking van volgende week meer duidelijk zijn. ,,Het is heel positief dat we door het ministerie zijn uitgenodigd. Nu zit er weer schot in de zaak en kunnen we ‘full speed’ verder!”
Nadat de particuliere sponsors zich vorig jaar terugtrokken, is Fundashon Prevenshon afhankelijk van de financiële steun van de overheid. Inmiddels is per ministeriële beschikking vastgelegd dat de stichting in aanmerking komt voor subsidie.
Sinds 2010 worden bij Fundashon Prevenshon maandelijks 800 vrouwen preventief gecontroleerd op borst- en baarmoederhalskanker. De stichting heeft 15 werknemers in dienst.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.