Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bijna een maand nadat een groep van 59 werknemers van het Curaçao Marriott Hotel beslag liet leggen op de bezittingen van Rif Resort Hotel, is dat nog steeds van kracht. marriottVolgens advocaat Olga Kostrzewski reageert Rif Resort niet op verzoeken tot schikking.
Inmiddels bestaat de groep die Kostrzewski samen met haar collega Achim Henriquez verdedigt uit ‘tegen de honderd’ van de circa tweehonderd hotelmedewerkers. Sinds op 4 juli beslag werd gelegd op het gebouw en het terrein van het Marriott, hebben de advocaten alleen nog een brief ontvangen waarin Rif Resort stelt dat de beslaglegging onrechtmatig is. Kostrzewski: ,,Wij hebben aangegeven graag bereid te zijn om een schikking te treffen en hebben hen uitgenodigd voor een gesprek, maar daarop kwam geen reactie. Wij hebben niets meer vernomen. Zolang er beslag op rust, kunnen het gebouw en het terrein waarop het Marriott staat niet verkocht worden.”
De werknemers willen weten wanneer en voor hoe lang het hotel dichtgaat na de verkoop van het gebouw en het terrein en eisen duidelijkheid over hun rechtspositie. Mike Willem en Jeanette Hooi-Bonet van Rif Resort Hotel waren gisteren niet bereikbaar voor een reactie. Maar begin juli laat de directie van Rif Resort al weten het conservatoir beslag ‘voorbarig’ te vinden. Er is op dat moment nog geen overeenkomst met een van de twee kandidaat-kopers, Orco Group of Lionstone. Het personeel wordt tijdens een bijeenkomst op 23 juni al uitgelegd dat dat de onderhandelingen met kandidaat nummer één - Orco Group - ‘nog volop aan de gang’ zijn en dat wordt ook aan de advocaten medegedeeld. Rif Resort benadrukt dat ‘juist in het belang van het gevoelige onderhandelingsproces’ alle betrokkenen geen verklaringen doen over het verloop van de onderhandelingen zolang die nog gaande zijn. Begin augustus zouden de onderhandelingen met Orco Group, mits de daaraan voorafgaande technische inspectie van het pand zoals gepland op 11 juli werd afgerond, moeten resulteren in een eindakkoord.
Pas dan, zo is volgens Rif Resort ook op 23 juni aan het personeel uitgelegd, kunnen afspraken met de nieuwe eigenaar worden gemaakt over zaken als per welke datum het hotel wordt overgenomen. Maar wie het ook is, Orco Group of Lionstone, de nieuwe eigenaar zal het personeel niet overnemen. ,,Uiteindelijk beslist de nieuwe eigenaar of het hotel dichtgaat, ingaande wanneer en voor hoe lang en ook wat hij daarna gaat doen”, aldus Rif Resort.
Voor de verkoop van het pand dat door Marriott wordt geëxploiteerd, geniet de Orco Group de voorkeur. De groep zou 34 miljoen dollar willen investeren en naast de bestaande 247 kamers er nog 85 nieuwe bij willen bouwen. Marriott International heeft al zijn steun uitgesproken voor beide gegadigden, maar de nieuwe eigenaar zal de details van een nieuw managementcontract met de Amerikaanse hotelketen moeten uitonderhandelen. Rif Resort: ,,In alle scenario’s blijft de Marriott International-keten bij het hotel betrokken.” Pas nadat de verkoop is goedgekeurd en meer bekend is over de renovatie van het hotel, kunnen mensen in dienst worden genomen voor de nieuwe situatie. Belangstellenden zullen dan opnieuw moeten solliciteren.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.