Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De regering steunt de Isla en verschillende stakeholders in het kort geding dat de raffinaderij heeft aangespannen om het derdenbeslag van 75 miljoen gulden dat geëist wordt door milieugroeperingen op te heffen.
Dat blijkt uit een schriftelijke verklaring die de regering heeft opgesteld.
Raul Henriquez, secretaris van de ministerraad verklaarde desgevraagd tegenover deze krant dat het besluit is genomen omdat de regering de taak heeft de levering van water, stroom te garanderen.
,,Met het oog op de mogelijke gevolgen en effecten die een beslaglegging kan hebben voor de veiligheid, de continuïteit in de levering van brandstof en rekening houdend dat een dergelijke situatie verschillende ontwikkelingen in de Curaçaose samenleving kan benadelen, heeft de regering ervoor gekozen om zich te verenigen met de stakeholders en Refineria Isla om de beslaglegging van tafel te krijgen”, aldus de verklaring.
In de verklaring wordt ook gerept over de verantwoordelijkheid die de regering heeft om de stabiliteit, veiligheid, rust en de sociaaleconomische situatie in het algemeen te garanderen. ,,De levering van energie, dus van water, stroom en benzine maakt een groot deel uit van de garanties die de regering moet geven. Dat betekent dus dat de regering van Curaçao niet een directe of indirecte bedreiging kan accepteren voor de continuïteit van onder andere de levering van energie, de productie van water en stroom, de nooddiensten, een bedreiging voor de werkgelegenheid, onze luchthaven.
Het besluit is genomen nadat de ministerraad gisteren vergaderde met het Multidisciplinaire Projectteam (MDPT) dat belast is met de modernisering van de Isla-raffinaderij, Curoil, Refineria Isla, Aqualectra en vertegenwoordigers van verschillende vakbonden van werknemers bij de raffinaderij (Apri en PWFC, red.) en het Directoraat voor Risicocontrole en Calamiteitenbeleid.
Op 15 oktober lieten de Stichting Humanitaire Zorg Curaçao, de stichting Schoon Milieu Op Curaçao en een groep burgers een derdenbeslag van ruim 75 miljoen gulden leggen bij onder andere Curoil, MCB Bank, Aqualectra, Asphalt Lake Recovery en de aandelen in Refineria Isla Curaçao bv.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).