Van onze redactie
Willemstad - Drie van de zes Caribische (ei)landen van het Koninkrijk behoren tot de top-5 cruisebestemmingen, aldus Cruisefever.net.


cruisetopBovenaan op nummer 1 staat Sint Maarten, op de voet gevolgd door Aruba op nummer 2. Ook Curaçao gooit hoge ogen als nummer 5, met daartussenin Grand Cayman en Puerto Rico.
,,We hebben onze lezers gevraagd welke cruisehavens in het Caribisch gebied en de Bahama’s hun favoriet en minst favoriet waren. Deze lijst is een direct gevolg van de antwoorden op deze vraag van enkele honderden volgers die bereid waren hun mening te geven”, aldus de website.
Over Curaçao wordt dit vermeld: ,,Een ander eiland van de Dutch Caribbean, het C-eiland van de ABC-eilanden, staat bekend om zijn kleurrijke riffen en prachtige stranden. Willemstad, de hoofdstad, is ook een populaire attractie nabij de haven. De levendige koloniale stijlgebouwen bieden een mooie achtergrond voor wandelingen langs de waterkant, die bezaaid is met winkels en cafés; dus bewaar altijd een beetje ruimte in je maag voor een wandeling door de binnenstad.”
En: ,,Cruisereizigers houden van de ontspannen sfeer van Curaçao samen met de natuurlijke schoonheid van het eiland. Wandelingen door het Christoffel Nationaal Park zijn ook vrij populair, maar het park ligt ongeveer een uur van de haven.”
Minder goed uit de bus van Cruisfever.net komen Nassau en Freeport (beide de Bahama’s), Jamaica (dat vijf cruisehavens telt), Belize en Tortola. De havens die ook minder gunstig worden vermeld door lezers zijn Martinique en Roatan.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.