Aandacht gevraagd voor pesten en misbruik

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Met een ontroerende getuigenis van atleet Ghislain Berends is deze week het startsein gegeven aan de campagne van Children Welfare Foundation (CWF) met als titel ‘No mishi’ oftwel ‘Afblijven’. De eerste activiteit is een hardloopevenement van Oostpunt naar Westpunt.

F08 Run Oost West voor No mishi websiteHet bestuur samen met geïnteresseerden kwamen samen voor een sociale bijeenkomst bij Midtown om in gesprek te gaan over thema’s die taboe zijn, zoals pesten, kindermisbruik en huiselijk geweld. Berends heeft zijn eigen ervaring met pesten op het schoolterrein gedeeld. ,,Vaak realiseren mensen zich niet hoe negatief en traumatisch de gevolgen zijn van pesten op de ontwikkeling van het kind naar volwassenheid”, zo wordt door de organisatie gesteld. Berends gaf aan hoe zijn strijd en overleving zijn motivatie waren om een heldendaad te realiseren om kinderen en de jeugd te inspireren. ,,Pesten zegt niet per definitie wie je bent”, zo heeft hij beklemtoond.

Op 1 oktober 2023 zal Berends, zoon van de oprichter van CWF, van Oostpunt naar Westpunt rennen om aandacht te vragen voor genoemde onderwerpen en om te helpen met het doorbreken van het taboe. Hij zal om 4.00 uur ’s ochtends starten en zal van Oostpunt naar de ‘nieuwe start’ in Westpunt rennen.

Zijn loop symboliseert het lijden, de strijd en overwinning van mensen en kinderen in het bijzonder. Tevens staat het symbool voor de schreeuw om hulp van alle slachtoffers. CWF: ,,Deze heldendaad is om iedereen aan te moedigen om te helpen met het doorbreken van het taboe, om het gesprek aan te gaan, om fondsen te werven en om te helpen met publieke en private initiatieven.

CWF wil met deze actie een oproep doen aan iedereen die een bijdrage wil leveren aan dit doel om even bij zichzelf na te gaan of zij bereid zijn hun persoonlijke verhaal te delen. Dit zal zeker bijdragen aan de ondersteuning die CWF wil geven aan projecten die direct met het thema te maken hebben. De hele gemeenschap wordt uitgenodigd om Berends te komen aanmoedigen langs de route, even de claxon te laten horen en om deze actie te delen via de sociale media, zodat iedereen bewust wordt van de thema’s.”

CWF kan rekenen op de steun van de overheid vertegenwoordigd door vier ministeries, te weten van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW), Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) en Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN. Binnen de overheid is het ministerie van SOAW belast met de coördinatie van het programma dat kindermisbruik en huiselijk geweld behandelt. CWF is in 2009 opgericht door Alfredo Enrique ‘Freddy’ Berends om een bijdrage te leveren aan het welzijn van kinderen. De run ‘from start to new beginning’, van Oost naar West is op 1 oktober.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.