Al het nieuws

Oranjestad - Op Sint Eustatius doet een recordaantal partijen mee aan de eilandsraadsverkiezingen van 18 maart. Dat schrijft The Daily Herald. Zes partijen presenteerden afgelopen maandag hun kandidatenlijsten.

Nieuwkomers zijn Statia Liberal Action Movement (Slam) en de naamloze partij van Glenville Schmidt, oud-gedeputeerde van Financiën.
Slam wordt geleid door het huidige onafhankelijke Eilandsraadslid Millicent Lijfrock-Marsdin. Zij verliet de Democratic Party (DP) om een coalitie aan te gaan met United People’s Coalition (UPC). Gedeputeerde Carlyle Tear staat op nummer twee bij Slam.
Opvallende naam op de lijst van Schmidt is politiek activist Wilhelm Joshua Spanner.
UPC wordt geleid door oud-gedeputeerde Reginald Zaandam. Ook op deze lijst staat een oud-DP’er, de nu onafhankelijke Reuben Merkman. Zaandam zei bij de presentatie van zijn kandidaten graag te willen blijven besturen.
De Progressive Labour Party (PLP) wordt geleid door Clyde van Putten. Deze partij heeft op dit moment geen zetel in de Eilandsraad.
De DP, jarenlang de grootste partij op Sint Eustatius, zit op dit moment in de oppositie. De partij wordt voor de komende verkiezingen geleid door Adelka Spanner. Op nummer twee staat oud-gedeputeerde Koos Sneek. De DP presenteert zaterdag officieel het verkiezingsprogramma op een congres, waar oud-premier van de Nederlandse Antillen Suzy Camelia-Römer zal spreken.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.