Wel internationaal kampioen, geen wereldtitel

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Little Leaguers van Curaçao stonden gisteren hun mannetje tegen het team uit California. Weliswaar brengen de jongens van Liga Pabou de wereldtitel niet mee naar huis, maar kampioenen zijn ze toch.

littleVandaag wacht hen een warm onthaal dat eindigt met een huldiging op het Brionplein vanaf 17.30 uur.
Zaterdag versloeg Curaçao Taiwan met 2-0. Hetzelfde team dat hen eerder in de week verpletterde. Zaterdag toonden de honkballers hun veerkracht en schreven ze het internationale kampioenschap op hun naam. Daardoor mochten ze het gisteren opnemen tegen het winnende Amerikaanse team voor de wereldtitel op de Little League World Series in Williamsport. Nassir El Ossaïs sloeg in de vijfde inning een grandslam homerun. Daarmee knokte het Curaçaose team terug met een gelijkmaker, 5-5. In de zesde inning sloeg Louis Lappe van het team uit El Segundo een homerun, waarmee de wedstrijd beslist was in het voordeel van de Amerikanen.
Vorig jaar was Curaçao hetzelfde lot beschoren. Wél internationaal kampioen, maar geen wereldtitel.
Minister Ruisandro Cijntje van Economische Ontwikkeling (PNP) woonde samen met Sportminister Sithree van Heydoorn (MFK), het toernooi in Williamsport bij. De bewindsman was blij met alle aandacht die Curaçao kreeg. Aangezien je het ijzer moet smeden wanneer het heet is zat Cijntje met Patrick Wilson, de chief operating officer van de Little League, om de tafel. Doel is een samenwerkingsverband tot stand te brengen waardoor Curaçao meer gepromoot kan worden tijdens de honkbaltoernooien in Williamsport. De zichtbaarheid van Curaçao moet omhoog. Zoals bekend zet het Curaçaose toeristenbureau CTB sport in als middel om het eiland in het buitenland te promoten. Zo’n internationaal toernooi leent zich daar bij uitstek voor.
Op sociale media deelt minister Van Heydoorn wat hem is overkomen. Na de wedstrijd tegen Taiwan stapte hij en het hele gezelschap een restaurant binnen waar mensen spontaan opstonden om te klappen en Curaçao feliciteerden. Ook wilde een politieagente met de Sportminister op de foto.
Een van Curaçaos grootste supporter, de Amerikaan Ethan Laible, veroverde de harten van de Curaçaoënaars. De CTB heeft de jongen en zijn ouders een verblijf op Curaçao aangeboden. Ze zijn nog met zijn ouders in gesprek om te kijken wanneer ze het beste kunnen komen. Volgens minister Cijntje steunde hij Liga Pabou vanaf dag 1.
Wie ook alle lof verdient is Zanio Everett. De manager van het Curaçaose team en volgens velen zelfs een van de beste managers in de geschiedenis van de Little League World Series. ,,Hij heeft zijn team op alles voorbereid, hij motiveert, hij moedigt aan, hij begint tegen de werper te praten zodra hij uit de dug-out stapt en de hele weg naar de heuvel. Hij weet de perfecte woorden te zeggen. Hij is pittig, maar respectvol. En hij neemt de tijd om de kinderen van het andere team te troosten. Er zijn spelers geboren voor deze plek... en coaches ook”, aldus op de Facebookpagina van Little League district 22 (New York State).
Vandaag komt het team om 13.49 uur aan op luchthaven Hato. Rond 15.00 uur vertrekt een bus voor een zegerit. De jongens maken ook snel een ‘pitstop’ bij Pizza Hut Sta. Maria om bij te tanken. Rond 16.00 uur stappen ze weer in de bus die de carnavalsroute volgt richting Brionplein. Op het Brionplein volgt vervolgens een cultureel programma met toespraken.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.