Curacao

Veel pensioengerechtigden zoeken nog een baan

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao telde per 1 januari dit jaar 29.930 inwoners ouder dan 65. Een op de vijf personen is 65 jaar of ouder; om precies te zijn is dat 19,8 procent van de totale bevolking.

Read more ...

Koningin Máxima bij tentoonstelling Kòrsou-Curaçao

Door Cees Luckhardt
Den Haag - Het Relaas van Tula is voor de laatste keer te zien in het Nationaal Archief in Den Haag. In dit relaas is het gesprek opgetekend dat Pater Jacobus Schinck in 1795 heeft met Tula, de leider van wat uiteindelijk de grootste slavenopstand in de geschiedenis van de Nederlandse Antillen zou worden.

Read more ...

Ondertekening hoofdlijnenakkoord laat langer op zich wachten

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Isla-vakbond Apri wordt niet zenuwachtig nu de onderhandelingen tussen overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK) en beoogd exploitant Caribbean Petroleum Refinery (CPR) van de groep-Giusti langer duren dan vooraf ingeschat.

Read more ...

Financiën zoekt samen met GSH en APC naar oplossingen

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De overeenkomst tussen Gi-ro Settlement Holding (GSH) en de Curaçaose overheid heeft ‘enkele aandachtspunten die geëvalueerd moeten worden’. Want hoewel het Land slechts een minderheidsbelang had in Girobank, is het toch vooral de overheid die voor de kosten van de tot nu toe bedachte oplossing moet opdraaien.

Read more ...

Op Dag van de Leerkracht: Is onderwijs echt prioriteit?

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Marbella Felipa, vakbondsleider van onderwijsbond Doen wacht nog steeds op de beloofde openbare Statenvergadering. In maart van dit jaar mochten de betrokkenen bij onderwijs hun zegje doen over de staat van het onderwijs.

Read more ...

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).