Curacao

  • Meeste geld nodig voor begrotingssteun; 466 miljoen

  • Verzoek ondersteuning betalingsbalans volgt separaat Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Van de 765,5 miljoen gulden die het Land Curaçao vraagt aan Nederland ter financiële ondersteuning in verband met de coronacrisis, is bijna 300 miljoen bestemd voor het ‘noodpakket banen, economie en sociale weerbaarheid’, terwijl 466 miljoen ‘begrotingssteun’ betreft.

Read more ...

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Het Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat bij overtreding van de ‘shelter in place’ (keda kas, blijf thuis)-maatregel er een boete opgelegd kan worden van 750 gulden.

Read more ...

Mc William: Dit gaat om het hart van onze economie

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Voor de financiering van het micro-, klein- en middenbedrijf is er 3,5 miljoen gulden beschikbaar. De kredietfaciliteiten zijn bedoeld voor kleine bedrijven die zijn getroffen door de voorzorgsmaatregelen die de overheid heeft genomen om een uitbraak van de ziekte Covid-19 te voorkomen op Curaçao.

Read more ...

Van onze correspondent

Den Haag - De Tweede Kamer heeft haar zorgen geuit over de gevolgen van de coronacrisis voor het Caribisch deel van het Koninkrijk - onder andere voor wat betreft de gezondheidszorg en economie - maar levert tegelijkertijd ook kritiek op de snelheid van het kabinet-Rutte.

Read more ...

Camelia-Römer: Niet bekend wanneer

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Van de 42 bedden met beademingsapparatuur voor de intensive care (ic) die Nederland beschikbaar stelt, gaan er 12 naar Curaçao. Wanneer de bedden en het ic-personeel op het eiland aankomen, is nog niet bekend.

Read more ...

maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).