Van onze correspondent
Kralendijk - De ruim 50 bewoners uit de omgeving van de landfill bij Lagun die vorige week zijn geëvacueerd konden afgelopen zaterdag weer naar huis. Volgens de overheid was het veilig genoeg. Gisterochtend was er nog steeds wat rook te zien op de plek waar het een week gebrand heeft.

Read more ...

Overheid heeft grond niet uitgegeven aan Fundashon Mariadal

Van onze correspondent
Kralendijk - Het zal niet veel mensen zijn opgevallen, maar het bord waarop de nieuwbouw van Botika Antriol stond aangekondigd is van de paaltjes gezaagd en weggehaald. Reden is dat het terrein nog niet aan Fundashon Mariadal (FM) is toegewezen. Intussen lopen de wachttijden bij de enige apotheek die Bonaire rijk is met de dag op.

Read more ...

Van onze correspondent
Kralendijk - De Directie Ruimte & Ontwikkeling(R&O) van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) is onlangs gestart met een traject om het beheer en onderhoud van groenvoorzieningen te herzien en te optimaliseren door het ontwikkelen van een beleids- en beheersplan voor het openbaar groen.

Read more ...

MPB eist duidelijkheid van bestuurscollege

Van onze correspondent
Kralendijk - Op 10 mei 2024 ‘heeft de rode haan gekraaid’ bij een hoop vuil op de vuilstortplaats te Lagun op Bonaire, maar ondanks de inspanningen van de hulpdiensten blijft de rookontwikkeling een dreigend gevaar. Dit is de mening van Movementu di Pueblo Boneriano (MPB) die de overheid vraagt om duidelijkheid én een snelle aanpak van de overlast.

Read more ...

Drietal verdacht van mishandeling en valsheid in geschrifte

Van onze correspondent
Kralendijk - In een strafrechtelijk onderzoek door de Rijksrecherche naar een geweldsincident zijn gisteren drie medewerkers van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) aangehouden.

Read more ...

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.