CBCS dropt Ennia-problematiek in Fòrti

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Raad van Ministers (RvMin) doet vandaag een tweede poging om het eens te worden over een oplossingsrichting voor de Ennia-problematiek. Een probleem dat de Centrale Bank CBCS heeft neergelegd bij de regering, die er nu mee moet dealen.

Read more ...

Alex van Stipriaan schreef er een boek over

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In zijn lezing bij het Nationaal Archief Curaçao spreekt Alex van Stipriaan zijn verbazing uit over het ondergewaardeerde cultureel erfgoed dat in zijn ogen de Curaçaose Sombré di Kabana is. Zo zei hij gisteren: ,,Het is een prachtig voorbeeld van een stuk cultureel erfgoed, dat een hele geschiedenis en cultuur met zich meedraagt, maar waarvan veel mensen zich nauwelijks bewust zijn.

Read more ...

Hof van Justitie kan rekenen op extra geld uit Nederland

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Hof van Justitie schrijft in het jaarverslag 2022 dat het project Versterking Rechtshandhaving/Team Bestrijding Ondermijning (TBO) van een projectmatige aanpak is overgaan in een structurele duurzame aanpak. Daarnaast heeft de minister van Veiligheid en Justitie in Nederland besloten om de middelen voor de ondermijningsaanpak uit te breiden.

Read more ...

CBS zet 700 enquêteurs in voor huis-aan-huisenquête

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Zo’n 700 enquêteurs brengen vanaf begin september zes weken lang huis-aan-huis bezoeken om de bevolking van Curaçao gedetailleerd in kaart brengen. Volgens de op dit moment beschikbare data gaat het per 1 januari jongstleden om bijna 149.000 personen.

Read more ...

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) is het eerste ministerie dat binnen de overheid gedigitaliseerd wordt. Dat is vorige week bekendgemaakt door OWCS-minister Sithree ‘Cey’ van Heydoorn (MFK).

Read more ...

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).

Top Tags afgelopen week

No Tags found.