Brandweer vermoedt relatie met Covid-19

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Brandweer Curaçao heeft afgelopen jaar een stijging gezien in het aantal branden. Vooral in juni is een ‘drastische toename’ te zien, als gevolg van de drie onrustdagen waarbij de brandweer moest uitrukken om ‘een recordaantal’ aangestoken branden te blussen.

Read more ...

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Veel politieke partijen - voor de komende Statenverkiezingen op 19 maart doen er maar liefst vijftien mee in de strijd om één of meer dan de 21 te verdelen Curaçaose Statenzetels - halen de 100.000 gulden voor hun campagne niet.

Read more ...

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Hoe kan Nederland - ‘de overheid van een liberaal, vooruitstrevend moederland’ - zich in het internationale veld van landsregeringen trots staande houden als in een uithoek van het Koninkrijk der Nederlanden een overheid het tegenovergestelde doet van wat de Nederlandse regering wil en doet.

Read more ...

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De staatsschuld van het Land Curaçao zal dit jaar de verontrustende grens van 100 procent van het bruto binnenlands product (bbp) bereiken, zo verwacht het IMF. Dit komt door de ‘Covid-19 shocks’ en de manier waarop door de overheid geprobeerd wordt deze zo goed mogelijk op te vangen (met Nederlandse liquiditeitssteun in de vorm van renteloze leningen, red.), alsmede door de oplossing van de Girobankproblematiek.

Read more ...

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - In wat op een laatste poging lijkt om lokaal een oplossing te zoeken voor de impasse in de Staten, heeft Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta (PAR) gisteren een Statendebat ingepland voor vandaag.

Read more ...

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).