Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Al direct op de eerste schooldag was het raak. De politie moest in Punda ingrijpen bij een vechtpartij onder schoolgaande jongeren.

scholenDe dagen erna circuleerden er verschillende video’s van vechtende scholieren en bullying. Om dit groeiende probleem aan te pakken heeft de minister van Justitie, Shalten Hato (MFK), onmiddellijk actie ondernomen. Samen met de politie, het Openbaar Ministerie (OM) en de uitvoeringsorganisatie Justitiële Zorg heeft hij een actieplan opgesteld. In het actieplan wordt uiteengezet hoe er streng zal worden opgetreden om zowel de veiligheid op de openbare weg als op scholen te waarborgen.
De bewustwordingsprojecten die al lopen worden voortgezet. De campagne ‘Sendé, ta konsiente’ leert jongeren op school hoe ze om moeten gaan met agressie. Ook hebben het OM en het ministerie van Justitie gezamenlijk een protocol opgesteld om geweld op school aan te pakken. Binnenkort zal ook de minister van Onderwijs zijn handtekening onder het protocol zetten.
Minister Hato dringt er bij alle ouders op aan om met hun kinderen te praten als er zich problemen met pesten voordoen op school. Als dit escaleert naar fysieke agressie kunnen ze het beste contact opnemen met de politie. Hij raadt jongeren en hun ouders ook aan om aangifte te doen bij de politie als ze slachtoffer zijn van geweld of intimidatie. De daders kunnen dan vervolgd worden, aldus de minister.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.