Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De MAN-fractie in de Staten wil het vaderschapsverlof uitbreiden van twee naar vijf dagen. Daarvoor heeft de fractie een wetswijziging ingediend.

vaderschapsverlofMomenteel krijgen vaders in overheidsdienst twee dagen vrij als hun partner bevallen is. In de private sector is het aantal dagen verlof afhankelijk van of daarover afspraken zijn gemaakt. De MAN vindt dat alle vaders evenveel dagen verlof moeten krijgen, ongeacht of ze in de private sector werken of in overheidsdienst zijn. Vaders kunnen daardoor tijd doorbrengen met hun kind vlak na de geboorte.
De geboortedagen voor de vader is volgens de oppositiepartij positief voor de hechting tussen vader en de baby, en daarnaast is het prettig voor de net bevallen vrouw. In Nederland krijgt de partner twee weken verlof na een geboorte en op Aruba zijn er gesprekken gaande om deze uit te breiden van twee naar vijf dagen.
In het verleden heeft de MAN zwangerschapsverlof op Curaçao ingevoerd. Later is dit gewijzigd van 12 weken naar 14 weken en kregen moeders de keuze om deze vrij op te nemen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.