Uitzendkrachten toch in vaste dienst vuilnisophaaldienst

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Drie uitzendkrachten die sinds jaren bij Selikor werkten, zouden aan de hand van een onvoldoende evaluatie, naar huis gestuurd zijn. Dit wekte veel ongenoegen.

selikorNu blijkt dat deze Curaçaose overheids-nv toch twee van deze drie medewerkers een kans wil bieden, om zich alsnog te bewijzen om een vaste benoeming te krijgen. Directeur Kook van Selikor is van mening dat de afspraak met de uitzendkrachten was, dat ze aan het einde van hun tijdelijke contracten, na een goede evaluatie in vaste dienst zouden komen. Verder laat Kook weten dat ondertussen zeven tijdelijke krachten, nu na een positieve evaluatie een vast contract aangeboden krijgen van Selikor. Minister Charles Cooper van Verkeer, Vervoer Ruimtelijke Planning (VVRP) gaf onlangs nog een verklaring aan deze krant, dat hij niet gecharmeerd was van de gang van zaken rond de staking die zich voordeed bij Selikor op 27 en 28 juli, met betrekking tot de uitzendkrachten die op straat gezet werden. Deze staking had gevolgen voor niet alleen het ophalen van huisvuil, maar ook voor personen die hun auto’s moesten laten keuren bij de keuringslokalen van de Dienst Openbare Werken (OW), waarbij ze toen de toegang ontzegd werden door opgeworpen blokkades door de stakers met materiaal van Selikor. Cooper is van plan om al de mogelijke schadeclaims voortvloeiend uit deze staking, op Selikor te verhalen. Ook de vakbonden BTG en Abvo waren niet te spreken over de wijze waarop de uitzendmedewerkers behandeld werden en gingen toen in actie over. De vakbonden hekelden het beleid van Selikor, waarbij de vuilnisophaaldienst na jarenlange tijdelijke dienstbetrekking van uitzendkrachten, overgaat tot het geven van een negatieve beoordeling om zo deze werknemers niet in dienst te hoeven nemen. In totaal zou het om 12 uitzendkrachten gaan. De vakbonden pleitten in het verleden bij Selikor, om juist meer werknemers in dienst te nemen, om het werk effectiever te maken. Directeur Kook blijkt nu gehoor hieraan te hebben geven en maakt nu bekend dat Selikor twintig vacatures voor de buitendienst heeft geopend.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.