Honkbal is een passie van de Curaçaoënaar

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Met de aftrap van premier Gilmar Pisas (MFK) en minister van Sport Sithree van Heydoorn (MFK), werd vrijdag het honkbalveld te Tera Kòrá van Didi Deeds Foundation, officieel geopend.

didiHiervoor ondertekenden de voorzitter van de stichting van Didi Deeds Foundation, Shertisa Stroop, samen met de ministers van Verkeer, Vervoer Ruimtelijke Planning Charles Cooper (MFK) en de Sportminister de documenten. Een geëmotioneerde moeder van de broers Johannes en Mariekson (‘Didi’) Gregorius, sprak een dankwoord uit naar haar zonen, voor het realiseren van het honkbalveld voor de buurt Tera Kòrá. ,,Deze droom hebben wij samen met onze gehele familie en met het team van de Didi Deeds Foundation, gerealiseerd”, aldus mama Gregorius. Er kwam een groot publiek af op de opening van het sportveld.
Premier Pisas zei in zijn toespraak dat met de opening van het Didi Deeds-sportveld, de jeugd van Bándabou meer kansen krijgt om deel te nemen aan de honkbalsport. Voorzitter Stroop toonde emoties in haar toespraak waarbij zij te kennen gaf, dat er veel uitdagingen voorafgaand aan de opening waren, maar die toch overwonnen werden. Stroop verklaarde dat de zomer-league spelen die van start gaan, speciaal voor al de jonge sporters zijn, die niet in de gelegenheid waren om in selecties in het buitenland hun talenten tentoon te stellen, maar die wel de nodige aandacht verdienen. Pisas riep de bevolking op goed voor de sportfaciliteiten te zorgen en het vandalisme te bestrijden, zodat de jongeren gebruik kunnen maken van de hun geboden kansen. Van Heydoorn illustreerde de passie voor de sport bij eilandbewoners en zeker het honkballen, waarbij hij verwees naar de grote successen die de Curaçaose honkballers onlangs behaalden in het buitenland. Hij sprak zijn hoop uit dat het nieuwe honkbalveld voor veel meer internationale sterren zal zorgen in de toekomst.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.