De MAN-fractie uit kritiek op aanpak premier Pisas

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ‘De fractie van de MAN-partij heeft haar steun uitgesproken voor het initiatief van de Centrale Vakbond van Curaçao (SSK) om een conferentie te organiseren over de toekomst van de olieraffinaderij (RdK)en de olieopslagfaciliteiten te Bullenbaai.

F02OP Toekomst raffinaderij DushiDe ontwikkelingen in deze sector blijken verre van ideaal te verlopen, wat negatieve gevolgen heeft voor de economische en sociale vooruitgang van het land’. De MAN-fractie uit kritiek op Premier Pisas en zijn aanpak van dit vraagstuk, waarbij zij het gebrek aan verantwoordelijkheid en leiderschap betreurt. De geschiedenis van deze sector wordt gekenmerkt door eerdere Minister-Presidenten die actief richting gaven en verantwoordelijkheid namen. Zo wordt teruggekeken naar het vertrek van Shell uit Curaçao, waarbij Premier Maria Liberia Peters opmerkelijk leiderschap toonde en belanghebbenden in deze sector verenigde met als gemeenschappelijk doel het bevorderen van de nationale ontwikkeling en het welzijn van werknemers.

De huidige situatie contrasteert hiermee, omdat Premier Pisas volgens de MAN-fractie tekortschiet in transparantie en een coherente visie over de toekomst van de raffinaderij en Bullenbaai. De partij hekelt het gebrek aan duidelijkheid en richting, in strijd met internationale arbeidsnormen en aanbevelingen van de International Labour Organization (ILO) met betrekking tot sociaal overleg. In reactie op deze zorgen heeft de Centrale Vakbond van Curaçao (SSK) opgeroepen tot een conferentie met alle relevante belanghebbenden in deze sector. De SSK benadrukt dat op een cruciaal moment als dit, waar de toekomstige koers van groot belang is, alle betrokken partijen moeten samenwerken om consensus te bereiken over de richting van de sector. Deze oproep omvat ook Premier Pisas, die wordt aangespoord om actief deel te nemen aan deze discussie en samen met de andere betrokkenen een langetermijnvisie voor de komende jaren vast te stellen. De MAN-fractie beschouwt een open dialoog met vertegenwoordigers uit de sector, werknemers en de commerciële klasse als essentieel voor het bereiken van sociaaleconomisch welzijn voor de bevolking van Curaçao. Daarom ondersteunt de partij de oproep van de SSK en doet zij een beroep op Premier Pisas om zijn verantwoordelijkheid als staatsleider op te nemen en in gesprek te gaan met alle belanghebbenden. De MAN-fractie dringt aan op het ontwikkelen van een realistische en coherente visie voor de sector, met het oog op de vooruitzichten en de ontwikkelingsrichting voor Curaçao, de arbeiders en hun families.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.