Hoogwaardige recreatieve strandervaring toeristen en lokale bevolking

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Premier Gilmar Pisas (MFK) benadrukt het belang van goed onderhouden faciliteiten als essentieel element om Curaçaose stranden aantrekkelijk en duurzaam te houden voor een divers publiek.

faciliteiten,,Ons doel is om zowel de lokale gemeenschap als bezoekers de gelegenheid te bieden om te genieten van de prachtige stranden, terwijl we tegelijkertijd respect tonen voor het milieu”, aldus de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN). Het ministerie heeft onlangs een ambitieus initiatief aangekondigd om de faciliteiten voor vissers en strandliefhebbers op de stranden van Curaçao te verbeteren. Onder leiding van Pisas, die verantwoordelijk is voor Algemene Zaken en ook belast is met GMN, is dit project van start gegaan met het doel de strandervaring van zowel de lokale bevolking als toeristen te versterken. Het uitgebreide plan omvat diverse renovaties en verbeteringen, gericht op het herstellen en vernieuwen van faciliteiten op verschillende strandlocaties. Het hoofddoel van dit initiatief is het creëren van een aangename omgeving waarin zowel vissers efficiënt kunnen opereren als toeristen en lokale strandbezoekers kunnen genieten van een hoogwaardige recreatieve ervaring. Een opvallende verbetering is merkbaar op het Playa Piskadó-strand in Westpunt, waar een vistafel met succes is opgeknapt en uitgebreid. Deze uitbreiding stelt nu meer vissers in staat om gelijktijdig hun activiteiten uit te voeren, wat de productiviteit en algemene viservaring bevordert. Een ander interessant aspect van het project betreft het Kleine Knip-strand, dat eveneens onderhevig was aan verbeteringen. Een beschadigde palapa is effectief hersteld en er zijn zeven nieuwe palapa's aan de faciliteiten toegevoegd. ,,Deze toevoegingen dragen niet alleen bij aan het comfort van strandbezoekers, maar dragen ook bij aan het behoud van de culturele en natuurlijke identiteit van het eiland”, verklaart GMN. Het doel is een verbeterde ervaring voor vissers en strandbezoekers en ook de bevordering van duurzaam toerisme, terwijl het behoud van de natuurlijke schoonheid van het eiland wordt gegarandeerd. ,,Het ministerie van GMN zet zich voortdurend in om de levenskwaliteit van de lokale bevolking te verbeteren en Curaçao te positioneren als een vooraanstaande toeristische bestemming, waar zowel avontuurlijke reizigers als ontspanningszoekers een onvergetelijke tijd kunnen beleven”, aldus het ministerie.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.