Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Omega College, dat deze week zijn achttiende verjaardag vierde, is verhuisd.

Omega1Voorheen was deze school voor vsbo, havo en vwo gevestigd in het voormalige pand van Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) in Pietermaai, maar met ingang van dit schooljaar hebben zij een pand van Stichting Monumentenzorg betrokken. Het gaat om het historische pand op het adres Wilhelminastraat 1 in Scharloo, waar voorheen onder meer Kas di Kultura zat.
Het uit koraalsteen opgetrokken pand, dat sinds deze week dienst doet als schoolgebouw, is 1.150 m2 groot en heeft 20 ruimtes.
Het Omega College wordt in de volksmond een ‘tweedekansschool’ genoemd. Op haar website licht de school haar missie als volgt toe: ,,Wij bieden leerlingen die niet in grote groepen kunnen functioneren en/of om de een of andere reden het op een andere school niet hebben gehaald, de kans om een diploma te behalen. De school heeft kleine groepen zodat de leraar meer aandacht heeft voor de leerlingen. Zo wordt de school een beetje een ‘tweede thuis’, een omgeving waarin iedereen zich veilig en aangemoedigd kan voelen.”
De school, onder leiding van directeur Magali Lacroes geeft les in groepen van maximaal 15 leerlingen en biedt begeleiding en gepaste toetsvormen voor leerlingen met diverse leerstoornissen zoals dyslexie, dyscalculie en faalangst.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.