Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Curaçao herdacht gisteren het begin van de grote slavenopstand onder leiding van Tula. Die strijd tegen slavernij begon op 17 augustus 1795.

Tula3Apki, de associatie die zich inzet voor meer historisch besef, organiseerde in samenwerking met de regering een grootschalige herdenking in het Parke Lucha pa Libertat bij Rif. Het centrale thema van de herdenking was ‘Tula, een toonbeeld van moed, die ons vandaag inspireert voor een nog emancipatorischer toekomst’. Met dit thema wilde de organisatie eer betuigen aan Tula als een grote inspiratiebron voor de strijd om steeds meer emancipatie te bereiken. Verschillende hoogwaardigheidsbekleders gaven een toespraak, waaronder minister van Cultuur Sithree van Heydoorn (MFK), maar ook vertegenwoordigers van Apki. Zoals ieder jaar ws er een gevarieerd cultureel programma met muziek, voordrachten, dans en theater.


Foto Marlon Reina


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.