Willemstad Resort aangekocht voor huisvesting personeel

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Corendon krijgt op Curaçao steeds meer voet aan de grond. Momenteel verrijst in Otrobanda hun tweede grote hotel naast het in 2020 geopende Mangrove Beach Resort. Of eigenlijk het derde, want ook Livingstone Jan Thiel Resort is van Corendon. Met The Rif, dat in december dit jaar haar deuren opent, krijgt de keten er 385 kamers bij. Eerder al zei Atilay Uslu, oprichter en eigenaar van Corendon tegen deze krant: ,,We hebben ruim 600 hotelkamers, vanaf december bijna 1.000.”

F01 Corendon werving 1 CorendonEen nieuw hotel van deze omvang heeft natuurlijk ook veel personeel nodig. Daarom is Corendon een grootschalige wervingscampagne begonnen. De organisatie zoekt specifiek naar personeel met Curaçaose roots, dat of op het eiland woont, of in Nederland, maar de wens al had om terug te keren. Dit wordt nog eens benadrukt doordat de speciaal voor dit doel opgenomen video, die te zien is op workatcorendoncuracao.com, Papiamentstalig is.

Vanuit Nederland solliciteren bij een werkgever op Curaçao, en ook echt naar het eiland (r)emigreren, kan een hele stap zijn. Maar Corendon zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers - die dat willen - in een gespreid bedje terechtkomen. Letterlijk.

General Manager Mike Bosman legt uit: ,,Corendon heeft ervoor gezorgd dat we nieuwe medewerkers die vanuit Nederland komen, op een eigen locatie kunnen huisvesten. Om die reden hebben we Willemstad Resort gekocht.” Dit resort bestaat uit verschillende accommodaties, met in totaal zo’n 100 bedden. Hoewel de koop op papier al is gesloten, moet de notariële overdracht nog plaatsvinden. Maar daarna kan het zogeheten ‘staff-resort’ vrijwel direct in gebruik worden genomen. Omdat het volgens Bosman onlangs nog gerenoveerd is, wordt het pand min of meer ‘turnkey’ opgeleverd.

Corendon zoekt voor het te openen resort The Rif naar een groot aantal nieuwe medewerkers. Ongeveer 300 fte’s (fulltime-equivalenten) in totaal, verdeeld over 20 functies, op de 7 afdelingen Concierge, Food & Beverage, Front Office, Housekeeping, Kitchen, Maintenance en Security.

Ook de Gevolmachtigde Minister van Curaçao in Nederland, Carlson Manuel, stond op Facebook stil bij de grootste plannen van Corendon op Curaçao. Hij plaatste vrijdag een foto, waarop hij samen met onder meer Uslu en Frits Huffnagel - oprichter van Castro Communicatie, die voor het Curaçaohuis lobbywerk verricht - op het punt staat een grote taart aan te snijden. En op 5 juli hintte Manuel al naar de op handen zijnde wervingscampagne, met de woorden: ,,Mensen en zeker Antilliaanse jongeren die in de horeca in Nederland werken en die willen terugkeren om op Curaçao te werken en wonen... begin je CV op te stellen.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.