Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Maandag worden de kliko’s weer geleegd. Dat is gisteren besloten. Voorzitter Frensley Sillé van vakbond BTG zei gisterochtend dat er ‘licht aan het eind van de tunnel is’.

F03Selikor nog steeds plat DushiRefererend naar de onderhandelingen tussen de directie van Selikor en de vakbond over het niet verlengen van het tijdelijke contract van verschillende uitzendkrachten, die al jaren bij het vuilnisophaalbedrijf werkzaam zijn. Donderdag legden de vuilnismannen Selikor plat. Gisteren ging de staking haar tweede dag in. Al gingen de leden akkoord met de aanstelling van een commissie die de zaak van de uitzendkrachten dezelfde dag moest evalueren. De vijf leden concludeerden dat de eerdere uitkomst van de personeelsbeoordeling standhoudt. De conclusie van de commissie is bindend. Daarmee hadden alle partijen vooraf ingestemd.

De BTG-leden gingen gisteren ook akkoord om de blokkades voor de ingang van Landhuis Parera op te heffen. De chauffeurs die hun auto’s kwamen keuren bij de keuringslokalen, stonden aanvankelijk weer in lange files bij de blokkades. Voor de chauffeurs die een afspraak hadden om hun auto’s te laten keuren zat er in het begin niets anders op dan te proberen om zo spoedig mogelijk een nieuwe afspraak hiervoor te maken. Later in de ochtend werden de vuilniswagens verwijderd waardoor de weg naar het keuringslokaal weer vrij was.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.