Peter R. de Vries Foundation looft 100.000 euro uit voor de gouden tip

Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Amsterdam - De Nederlandse Peter R. de Vries Foundation looft 100.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de moordenaar van Rosleny Magdalena.

moordSpecifiek richten Kelly de Vries, directeur van de stichting die de naam draagt van haar vader, en Shulesca de la Croes, de nicht van Rosleny, zich nu tot inwoners van de voormalige Nederlandse Antillen en Suriname.
Rosleny Magdalena werd op 17 november 2016 vermoord, toen zij op haar fiets door een park in Amsterdam Zuid-Oost reed. Ze had net haar toen 6-jarige dochter naar school gebracht en was weer onderweg naar huis. Door een nog steeds onbekende dader werd zij beschoten, waarna ze ter plekke overleed.
Sindsdien heeft het onderzoeksteam van de politie, dat zich bezighoudt met deze zaak, verschillende onderzoeksrichtingen uitgerechercheerd, getuigen gesproken en beelden van beveiligingscamera’s geanalyseerd. Tot op heden zonder succes. Vorig jaar is er wel een verdachte aangehouden, maar omdat niet bewezen kon worden dat diegene bij de dood van Rosleny betrokken was, is die verdachte weer vrijgelaten.
De reden dat de Peter R. de Vries Foundation nu ook op onder meer Curaçao aandacht wil voor deze zaak, is dat Rosleny veel contacten had binnen de Antilliaanse gemeenschap. Kelly de Vries zegt: ,,Omdat mensen met Curaçaose roots die in Nederland hebben gewoond, verhuisd kunnen zijn naar het eiland, hopen we op deze manier mensen te kunnen bereiken die mogelijk iets weten.”
Daarbij benadrukt ze dat alle concrete tips welkom zijn: ,,Als je weet wie het gedaan heeft, of als je meer weet over Rosleny, wat van belang kan zijn voor het onderzoek, dan horen wij dat graag”, aldus De Vries.
Voor de gouden tip, die leidt tot de arrestatie van de moordenaar van Rosleny, looft de stichting een bedrag uit van 100.000 euro, ongeveer 198.000 gulden. ,,Voor tipgevers is het ook mogelijk om anoniem te blijven”, legt De Vries uit. ,,Tips die via de website worden doorgegeven, komen alleen bij mij terecht. Voor het vervolgtraject kunnen we afspraken maken over de mate van anonimiteit, waarbij strikte anonimiteit ook tot de mogelijkheden behoort.”
Daarnaast looft de stichting ook een geldbedrag van 25.000 euro - bijna 50.000 gulden - uit voor de tip die leidt naar de identiteit van een fietser, die op camerabeelden te zien is. ,,Het lijkt alsof die fietser Rosleny volgde. Dit kan de dader zijn of een belangrijke getuige, maar ook iemand die niks met de zaak te maken heeft. Deze persoon, waarvan het niet bekend is of het een man of een vrouw is, droeg een regenpak en reed op een damesfiets”, zegt De Vries.
Na bijna 7 jaar wordt het voor de familie van Rosleny hoog tijd dat er een einde komt aan alle onzekerheid. Haar nicht Shulesca vertelt: ,,Voor iedereen is het erg zwaar. Iedereen gaat er op zijn of haar eigen manier mee om en zolang de moordenaar niet gepakt is, kunnen we het ook niet afsluiten. Dat geldt zeker ook voor de dochter van Rosleny. Zij had van de een op de andere dag geen mama meer”.
Tip sturen:

www.peterrdevries.nl/cases/rosleny-magdalena


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.